Забавление без граници :))


  Египет и расата на владетелите

  Share
  miss_sunshine
  miss_sunshine
  Админ
  Админ

  Брой мнения : 120
  Join date : 21.07.2010

  Египет и расата на владетелите

  Писане  miss_sunshine on Вто Окт 12, 2010 4:57 am

  Смята се, че египетската цивилизация е възникнала независимо от каквато и да било друга - около 3000 пр. н.е. при цар Менес, който обединил Египет в една държава и основал първата династия на фараоните. От многото останали артефакти може да се съди, че дори и в този ранен период на развитие, египтяните са се намирали на високо ниво на развитие на цивилизацията .

  От самото начало на същесвуването си Египет е зряла страна, която като че ли никога не е имала юношеси период. Всеки отрасъл на знанието още от началото има завършен характер. Никъде не се забелязват признаци на етапи на развитие.

  Излиза, че египетската цивилизация не е била резултат от продължителен процес на развитие. Египтяните са я получили по наследство.

  Сред наскалните рисунки, открити в района, има изображения на кораби, различни от тези, на които плували древните египтяни по Нил.

  Гръцкият философ Диодор Сицилийски пише, че самите египтяни са били пришълци, заселили се на брега наНил в далечни времена, които донесли със себе си културата и цивилизацията на родната си страна.

  Бързото развитие на цивилизацията в долината на Нил, преди политическото обединение на Египет, станало благодарение на пристигането в тези земи на ’расата на владетелите’.

  Съществуването на такава раса се потвърждава от намерени находки в гробници , където били открити останки от хора, чиито черепи и тела били с много по-големи размери, отколкото коренните обитатели. Има и съществени разлики в строежа и габаритите на тези тела и те са толкова забележими, че веднага се стига до извода, че тези индивиди са били от съвършено различна раса.

  Най-древните египетски предания разказват, че няколко вълни емигранти от описаната ‘раса на владетелите’ са се заселили в Египет. Флотът на тези ‘пришълци’, който се състоял от 12 морски съда с високо завити носове, е открит погребан в Южен Египет на 13 км от Нил. Според американси учени, тези кораби,които са с дължина от 18 до 22 метра, са на възраст не по-малко от 5000 години.

  12-те тайнствени кораби били намерени в огромно съоръжение от непечени тухли. Тези кораби имали съвършена технология на корабостроене - ‘расата на владетелите’ имала достъп до най-съвършени технологии. С тези кораби те били пристигнали от своята родина.

  На 25 мили от крайбрежието на Гуджарат, в онази част на Арабско море, която се нарича Камбейски залив , е открита невероятна находка. В участък от морското дъно с дължина 5 мили били открити каменните колони и разрушените стени на най-малко два града. Съвършенството на застровване било като това при древноегипетската цивилизация.

  Отначало се смятало, че съоръженията в залива са от времето на ‘расата на владетелите’ - 5000 години. Въглеродното датиране обаче установило, че възрастта на артефактите от дъното на морето са на 8,5-9,5 хиляди години. Излиза, че това е най-старата известна цивилизация в света.

  След това разкритие става ясно откъде всъщност са произлезли корените на египтяните. В древноегипетското религиозно изобразително изкуство, боговете се рисуват плуващи на прекрасни лодки с високоизвити носове. Смята се, че фараоните от ранните династии са имали божествената кръв на своите предци. В царските мумии били открити следи от група А, докато разпространената група в Египет е била и си остава все още нулева.

  Ранната история на Египет е все още неясна, но изследователите разполагат с достатъчно доказателства, които говорят в полза на това, че ’расата на владетелите’ донесла цивилизацията на страната, е пристигнала в долината на Нил от Гуджарат...

   В момента е: Чет Яну 24, 2019 6:14 pm